PRESS

 

"Er broeit iets in het Brusselse, zo blijkt nog maar eens wanneer we kennismaken met de vierkoppige rockformatie Neufchâtel ... Goeie songconstructies, verschroeiend harde passages en een doordachte afwisseling tussen noise en melodie" (Cutting Edge)

"Du rock catchy au stoner lourd, en passant par une sombre balade et un interlude psychédélique." (RTBF)

"Brussel lijkt steeds meer en meer het epicentrum te worden van een nieuwe beloftevolle generatie van muzikanten. Niet enkel de hiphop scene maar ook de rock ’n roll scene boomt zoals nooit tevoren. Onderdeel van deze nieuwe scene is de uit Sint-Gillis afkomstige band Neufchâtel. Als winnaars van de Rockrace 2017, die hun de niet al te minne titel “beste studentenband van Brussel” opleverde, is deze opkomende band klaar om ons Belgenlandje te veroveren met hun nieuwe EP." (Dansende Beren)

"En avril dernier, les quatre gars de Neufchâtel décrochaient le titre de "meilleur groupe étudiant de Bruxelles" lors de la finale du Rockrace 2017 à l'AB. Aujourd'hui, ils sont sur les starting blocks pour présenter leur nouvel EP, Aliyah, prévu pour début 2018 et concocté avec l'aide de Christine Verschorren (Ghinzu, Hollywood Porn Stars, Absynthe Minded...) et Thibault Dupont (Animal Youth). Pas de doute, avec leur aide, leurs morceaux solidement teintés de rock 90's (Bush, Therapy?...) ont sérieusement gagné en profondeur." (Focus Vif)

"..Eerder al Odessa, Shadow Case en Mimes waarop ze de voorliefde voor donkere, melodieuze en tegelijk noisy nummers etaleerden. Dat is niet anders met de nieuwe single die met die titel lijkt thuis te horen in de sprookjes van Duizendenéén Nacht, maar bij beluistering al snel naar het schap koortsdromen verhuist. In de dynamische track wordt de luisteraar overvallen door een aanzwellende woestijnstorm van steeds wilder om je heen vliegende gitaren, drums en rollende bassen om uiteindelijk toch weer uit te komen in een kalme oase. Straffer inlands spul hoor je deze week niet." (DaMusic)

"De leden van zijn allemaal nog maar nét de 20 voorbij, maar dat verhindert hen er niet van om sterke songs met kop, staart en vooral een stevig stel kloten te schrijven." (Enola)

"..Partagent la passion d'un rock catchy aux mélodies harmonieuses et d'un délire psychédélique aux sonorités fantasques." (Court-Circuit)

"Ooit al afgevraagd hoe Balthazar zou klinken als de band het distortion-pedaal zou ontdekken? Het Brusselse Neufchâtel levert het antwoord met hun nieuwe single ‘Odessa’, een traag opbouwende sleper die met de beste popintenties begint, om uiteindelijk te verzanden in een rifffestijn dat je niet uit je hoofd krijgt." (Indiestyle)

"..d'expérimentations musicales rue Neufchâtel ont donné naissance à ces sombres compositions stoner où l'art de l'anti-mélodie flirte avec des dissonances screamo, des ritournelles pop et des réminiscences grunge." (Focus Vif)

WINNAARS ROCKRACE 2017

KOMEET VAN DE WEEK ~ URGENT.FM

DAMUSIC ~ INLANDSE MAATJES 13

ENOLA VI.BE VAN DE MAAND ~ 4/17

CONCOURS CIRCUIT 2016 ~ Tiers de finale

URGENT.FM ~ BAND VAN DE MAAND 11/16

WINNAARS WAVES ROCK RALLY 2016

CUTTING EDGE TALENT ON VI.BE ~ 22/08/16

BOOMTOWN 2016